NEDAN KAN DU LÄSA MER OM VÅRA PASS

Vi följer en programmering som görs av vår egna Coach Martin Söderblom utifrån våra förutsättningar. Målet är det såkallade CrossFit Open. En världsomfattande online-tävling som alla kan vara med på. En ny workout per vecka i 5v och hela världen kör samma workout. Läs mer om CrossFit Open här.

 

CROSSFIT PASS
60min och detta är våra standard-pass. Vi följer en internationell programmering och passen är varierande och utmanande. Det sker alltid en uppvärmningsdel och ofta en teknikdel. Ordet MetCon står för ”metabolisk kondition” och detta utgör den tuffare delen av passet och görs sist. Denna del är väldigt varierande, vissa metcons är 5min korta och intensiva medans andra är 20min långa och mindre intensiva. Varje övning går att skala (göras lättare) för den som är ny och eller ny för övningen i sig. Du kan alltid fråga tränaren om tips. Om tränaren ser att en övning är för tung eller utförs med fel teknik kommer rättelse och detta är för oss väldigt viktigt och bara att acceptera. Vi är alla olika bra på olika saker och vissa lär sig en övning snabbare än andra.

SWEATCON 
45min pass med kortare uppvärmning och fokus på Metcon-delen. 

TEAM 
75min pass som ägnar sig åt teamträning. Dessa team kan vara i par eller större. Ett utmanande pass som fokuserar på ren CrossFit-träning. Teamen delas in på plats och är ett bra tillfälle att lära känna varandra och svettas tillsammans!

GYMNASTICS
60min pass helt tillägnat för att öka din teknik i gymnastiska övningar. Här ingår t.ex. ringar, riggträning, handstående osv. Allt går att skala till den nivå du är på!

FBB
60min.
Functional Bodybuilding är en inriktning av träning som används för att bygga styrka, rätta till obalanser i kroppen, förbättra rörelsekvalité och att hjälpa dig att få trygghet och självförtroende i flera olika positioner.
Ett av sätten vi använder oss utav är så kallad tempobaserad träning, dvs en tidsbestämd rörelse för att utmana oss i de ofta kritiska positionerna. En knäböj kan till exempel styras till att varje repetition tar 10s vilket ställer stora krav på kontroll och bålstabilitet.
Passen bygger kring dessa principer såväl som olympiska lyft och en liten del klassisk CrossFit..

FAMOUSE WORKOUTS 
Om du googlar på ”CrossFit Workout” kommer du få tusentals träffar! Det finns hur många workouts som helst! Men vissa är populärare än andra…varför?
Jo, det kan vara en Hero-workout som hedrar en fallen hjälte eller en tävlings-workout som just din idol har kämpat med.

Eller så är det helt enkelt en ovanligt hårig och jäklig workout som du efteråt säger ”-Aldrig mer” till. Men efter ett par veckor börjar du fundera på att knäcka just den där workouten och förbättra din tid, du är fast! En Famous Workout presenteras aldrig rakt av, du får med hjälp av ledtrådar gissa dig fram. Håll utkik i flödet!

CROSSFIT KIDS/TEENS
Vi tror stenhårt på att en bra grundträning hos barn och tonåringar är stort avgörande för hur kroppen mår senare i livet. Det är viktigt för barn att röra på sig och belasta skelettet. Med hjälp av våra utbildade barntränare ser vi till att barnen får en fantastisk grundträning och de får utmana sig själva i många olika moment. Det är viktigt för oss att träningen blir kul och intressant.