Ett träningscenter utöver det vanliga.

CrossFit Halmstad startade 2012 och var den första boxen som öppnade i staden. Vårt mål sedan dess har varit att bygga ett starkare och friskare Halmstad med hjälp av utmanande fysisk rörelse. Gemenskap och träningsglädje är något vi älskar. Vi värderar den tid du avsätter för träning och vill samtidigt ge dig verktyg för att du ska kunna träna på egenhand.

Våra tränare jobbar hårt för att träningen ska bli så rolig som möjlig och med ett starkt community och proffsig vägledning är vår träningsbox fylld med energi, motivation och kunskap.

Vår vision

Vi vill att du som medlem ska känna dig trygg, för vi på CrossFit Halmstad bryr oss och det vi erbjuder är kvalité och rörelseglädje. Idag vet vi att träning är som 100 mediciner, både för kropp och själ och vi tror hårt på att människan mår bra av och blir glad av riktig träning.

Våra tränare utbildar sig kontinuerligt och vi vill hålla oss uppdaterade på beprövade metoder för fysisk rörelse och få det till att bli centralt i människors liv.
Med hjälp av träning i grupp främjar vi gemenskapen och gruppkänslan och gör träningen så effektiv som möjligt. Vi vill också främja CrossFit som idrott genom att hjälpa medlemmar som tävlar att bli bättre och på så sätt inspirera andra och utveckla oss själva.

Alla hos oss har någon gång varit nybörjare. Du behöver inte vara stark för att börja, men du måste börja för att bli stark.

Vår historia

Allt började faktiskt i de lokaler vi är i nu, redan 2010. Innan dess hittade Gabriel Spångfors CrossFit i Sthlm under slutet av studietiden 2008. Efter tillbakaflytt till Halmstad igen 2010 började Gabriel tillsammans med tre andra att hålla regelbundna CrossFit-pass såkallat ”Ultimate Cross”, i en liten sal inne på det tidigare gymmet ”Ultimate” på Nässjögatan. Intresset växte och Gabriel visste redan från början att målet var att få en egen lokal och bli en affilierad CrossFit-box. 2011 hittades en liten lokal vid lokstallarna i Halmstad på knappt 90kvm, utan dusch och utan omklädningsrum med enbart en liten toa. Företaget drogs igång i september 2012 med två ägare Gabriel Spångfors och Jarno Väresmaa.

[/fusion_gallery]

Vi växte och det behövdes större lokal. 2014 flyttades CrossFit Halmstad till Pilefeltsgatan vid högskolan i en lokal på ca 380kvm. Där höll vi till framtill 2016 och trivdes bra men läget låg en bit utanför Centrum. En bra youtube-film på vår lokal vid högskolan hittar du här.

Mitt under sommaren 2016 fick vi en förfrågan om att flytta tillbaka in på Ultimate Gym på Nässjögatan men denna gången ta över mycket större yta än tidigare. Slutet av 2016 tog vi all vår utrustning och golv och flyttade in till de lokaler vi är i nu, där allt egentligen började!
Under 2018 tog vi över hela fastigheten och blev 6st delägare i företaget och vi är därmed uteslutande Halmstad största, mest välutrustade och mest professionella CrossFit-gym som har ett fantastiskt gott rykte runtom hela Sverige med besökande från hela världen.

Youtube film på vår flytt från högskolan till Nässjögatan hittar du här.

[/fusion_gallery]

Sedan 2010 har vi hållt i massor med introduktionskurser, workshops och föreläsningar. Vi har anordnat events, ansvarat för försäsongsträning för idrottsföreningar och skapat en av Sveriges största och mest populära CrossFit tävling Halmstad Throwdown. Tävlingen går årligen i Halmstad Arena och lockar över 400 tävlande CrossFit-atleter varje år.