Det kommer en del frågor till oss både från medlemmar och utifrån vad vi gör för att hantera den uppkomna situationen kring Coronavirusets framfart.

Vad vi gör är att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, både restriktioner kring sammankomster men även generella råd såsom vikten av handhygien osv.

Som ett första steg har vi vidtagit nedan åtgärder:
Är ni sjuka eller känner er förkylda, stanna hemma och ta några extra vilodagar från träningen.
Tvätta händer innan och efter träningen
Ingen tejp i riggen närmsta tiden då det är en stor smittohärd
Vi kommer avsätta 5 min på varje pass med att torka av den utrustning som vi använt. Detta gäller open gym också och vi förutsätter att detta efterlevs
Vi följer naturligtvis rapporteringen från folkhälsoinstitutet och kommer följa deras vidare rekommendationer.
Vad kan vi göra så länge då?
Jo, vi kan exempelvis jobba på vårat immunförsvar! Så att vi ger kroppen dom bästa förutsättningar att motverka att vi blir smittade eller att kroppen kan ta hand om det virus som drabbar oss. Hur gör vi det då?

Såhär:

Träna dig stark.
När du är i god form har du ett starkare immunförsvar och får färre infektioner.

Motion stärker immunförsvaret genom att öka blodets innehåll av naturliga mördarceller (NK-celler). De här cellerna är ett inre övervakningssystem som håller koll på om virus tränger in i kroppen. Motion stressar av, vilket är viktigt eftersom stress bidrar till att göra dig mer sårbar för infektioner.
Sömnen påverkar vårt immunförsvar.
Det är lätt att tänka sig att vi behöver vila och återhämtning för att hålla oss friska men nu är det också bevisat vetenskapligt. Ny forskning har visat att immunförsvaret påverkas negativt av sömnbrist. Kapaciteten att hålla blodet rent från inkräktande virus och bakterier sjunker, liksom tillverkningen av viktiga signalämnen. Vid sömnbrist ökar samtidigt halterna av inflammationsdrivande cytokiner. Sammantaget försvagar detta vår förmåga att stå emot virus- och bakterieangrepp. För lite sömn gör oss alltså enkelt uttryckt sämre rustade för både motståndskraft mot influensa och förkylning.
Kostens inverkan på immunförsvaret.
Maten du äter har stor påverkan på ditt immunförsvar. Om du följer en kost med för mycket raffinerat mjöl, fett och socker (skräpmat helt enkelt) löper du större risk att bli sjuk. Om du å andra sidan äter hälsosamma livsmedel, såsom säsongsenliga frukter, grönsaker osv så löper du mindre risk att bli sjuk.

Så sammanfattningsvis, träna, sov och ät ordentlig och bra mat för att bygga upp så mycket motståndskraft som möjligt till den dagen ni behöver det!

Ta hand om varandra.
Crossfit Halmstad